Update

Olympische missie volleybalsters nu al moeilijk verhaal

De Nederlandse volleybalsters zijn het olympisch kwalificatietoernooi in Ankara begonnen met een nederlaag. Oranje verloor in de Turkse hoofdstad met 1-3 van Polen: 18-25 23-25 25-23 13-25. De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen moet het evenement winnen om naar Londen te mogen.

null Beeld

Nederland miste in het duel de gestopte internationals Ingrid Visser en Francien Huurman en de geblesseerde Chaïne Staelens. Vermeulen heeft bij zijn aantreden echter meteen een begin gemaakt met de vernieuwing bij Oranje, want hij hield de ervaren spelverdeelster Kim Staelens en libero Janneke van Tienen aan de kant ten faveure van Laura Dijkema en Myrthe Schoot.

De aanval en blokkering vertrouwde Vermeulen toe aan de ervaren Manon Flier, Debby Stam, Maret Grothues, Caroline Wensink en Robin de Kruijf. Dat basisteam hield in de eerste set ging tot 11-11 gelijke tred, maar daarna nam Polen afstand met 4 punten op rij. De Oost-Europese vrouwen liepen overtuigd van eigen kunnen verder uit.

In de tweede set hield Polen het initiatief, maar Nederland vocht zich terug en leek bij 22-20 op weg naar de setwinst. De beslissende 'grote' punten lieten echter op zich wachten. In de derde set slaagde Oranje er na een achterstand wel in om de wedstrijd te verlengen. Een blok van Wensink betekende 25-23 en een vervolg.

Niet voor lang. Polen kwam al meteen met 5-1 voor en vergrootte die marge gestaag. Flier & co, onder wie met enige regelmaat ook Lonneke Sloetjes als invalster, maakten geen moment de indruk nog in een zege te geloven. Met Europees kampioen Servië en wereldkampioen Rusland nog op komst in de voorronde, is de olympische missie nu al een moeilijk verhaal.

undefined

Meer over