Olympisch kampioen Mulder wint eerste sprintafstand

Schaatser Michel Mulder heeft zich vrijdag bij de nationale titelstrijd op de sprint weer eens de beste getoond op de 500 meter. De olympisch kampioen van Sotsji was in het Olympische Stadion van Amsterdam de snelste in 35,52. Jan Smeekens, die het goud bij de Winterspelen op een fractie na miste, werd op het eerste onderdeel van de titelstrijd tweede in 35,60. Daarna kwam Jesper Hospes.

Redactie
null Beeld epa
Beeld epa

In Sotsji was de strijd op de sprint tussen Mulder en Smeekens enerverend. Mulder won daar met minimaal verschil voor zijn landgenoot.

De vierde plek ging naar Hein Otterspeer, niet aanwezig bij het festijn in Rusland. Kjeld Nuis, de grote verliezer van het kwalificatietoernooi, werd zesde. Stefan Groothuis, in Sotsji winnaar van de 1000 meter, eindigde op de kortste afstand als zevende.

'Goed om weer te rijden, na al die fantastische gebeurtenissen van de laatste dagen', zei Michel Mulder. 'Gelukkig heb ik de afgelopen nacht lang genoeg geslapen. Het is leuk om zo vlak na de Spelen met zo veel mensen op de tribune weer te schaatsen.'

Mulder, wereld- en olympisch kampioen, pakte nog nooit de nationale titel.

Meer over