Langs de velden

OFC maakt nog kans op tweede divisie

OFC plaatst zich voor de nacompetitie, Swift blijft in de zaterdag hoofdklasse A en de hockeyers van Amsterdam gaan niet Europa in. Dat en meer in het wekelijkse rondje langs de velden.

Curt Simons
null Beeld Google Streetview
Beeld Google Streetview

Amateurvoetbal

OFC uit Oostzaan heeft zich in de zondag derde divisie door een nipte 2-1 overwinning op Hercules geplaatst voor de nacompetitie om promotie naar de tweede divisie. De winnende treffer van Frank Schilder viel vlak voor tijd en door de zege eindigde OFC op de derde plaats die nodig is voor de nacompetitie. In de eerste ronde speelt OFC woensdag uit tegen ASWH uit de zaterdag derde divisie. De return is zaterdag in Oostzaan.

JOS Watergraafsmeer is geen kampioen geworden in de zondag eerste klasse A. De ploeg van coach Cor ten Bosch won op de laatste speeldag met 5-1 (doelpunten JOS van Raven Bergwijn, Malcolm Esajas, Hanne Hagary, Richmond Bossman en Raymond Fafiani) bij LSVV, maar omdat Velsen met 4-2 van Legmeervogels won, is Velsen kampioen. JOS maakt via de nacompetitie nog kans op promotie naar de hoofdklasse. JOS speelt daarin zondag thuis tegen de winnaar van de ontmoeting aanstaande donderdag tussen Nemelaer uit Haaren en Leones uit Beneden-Leeuwen.

Bij Swift waren er de laatste speelronde lachende gezichten. Het eerste zaterdagteam verzekerde zich door een 4-1 overwinning bij DFS in Opheusden van lijfsbehoud in de zaterdag hoofdklasse A. Mallqui Cabezas, Fidel Yilmaz, Carlos Groen en Ron Rosenhart maakten de doelpunten voor de ploeg van vertrekkend coach Bart Logchies.

Het eerste zondagelftal van Swift werd door een 2-1 overwinning in de derby bij Fortius kampioen in de zondag vierde klasse E. Door de zege hield Swift een punt voorsprong op nummer twee Nieuw West United en speelt het volgend seizoen in de derde klasse.

Geuzen Middenmeer kon ook een feestje vieren. De club werd door een 4-0 overwinning op TOG, dat afgelopen week 110 jaar werd, kampioen in de zaterdag vierde klasse D en promoveert door de titel naar de zaterdag derde klasse.

WV-HEDW speelt volgend seizoen weer in de zaterdag eerste klasse A. De ploeg won met liefst 10-0 van het gedegradeerde Victoria en stelde zo lijfsbehoud veilig. Ashraf Azzouz en Tim Correia (allebei een hattrick), Ruben Loeve (twee), Kick van Aelst en Danny Blom maakten de doelpunten. WV kende een lastig seizoen met als opmerkelijkste feit het ontslag van coach Hans Schakel in maart. De trainer had twee maanden eerder zijn contract nog verlengd.

Handbal

De handballers van Aalsmeer hebben een belangrijke stap gezet richting titelprolongatie. De eerste wedstrijd in finale om het landskampioenschap werd gewonnen van Volendam. Het werd in sporthal De Bloemhof 24-23. De tweede wedstrijd is komend zondag in Volendam. Aalsmeer, dat vorig seizoen voor het eerst sinds 2009 weer kampioen werd, pakt bij een overwinning de landstitel. Bij een ander resultaat volgt een week later in Aalsmeer een beslissingsduel.

Hockey

De vrouwen van Amsterdam werden zaterdag kampioen, maar voor de hockeyers van de club eindigde het seizoen in mineur. De ploeg gaat volgend seizoen Europa niet in. De beslissende derde wedstrijd tegen HGC om een ticket voor de Euro Hockey League werd zondag na een 2-2 eindstand (doelpunten Amsterdam van Justin Reid-Ross en Mirco Pruyser) na shoot-outs verloren: 7-6. Bij Amsterdam ontbrak Valentin Verga. De 29-jarige international is door de hockeybond voor drie duels geschorst, omdat hij zaterdag na de tweede wedstrijd in Wassenaar de confrontatie zocht met de scheidsrechters. Ook de tweede wedstrijd had Amsterdam zaterdag na shoot-outs verloren. De beslissing viel zondag pas na achttien shoot-outs. Tom Hiebendaal, Teun Rohof en Mirco Pruyser misten voor Amsterdam.

Honkbal

Amsterdam Pirates heeft de selectie per direct versterkt met Sharlon Schoop. De 32-jarige korte stop speelde de afgelopen vijftien jaar in de Verenigde Staten in de zogeheten minor leagues. Schoop werd in 2011 met het Nederlands team in Panama wereldkampioen. Hij deed met Oranje ook twee keer mee met de World Baseball Classic, het WK met profhonkballers. Pirates-coach Brian Finnegan verwacht veel van Schoop. “Iemand met zo veel honkbal-ervaring, die op zo’n hoog niveau heeft gehonkbald is een fantastische aanvulling voor het team. We kijken er naar uit hem aan het werk te zien.”

Zonder Schoop won Pirates deze speelronde drie keer van Storks uit Den Haag: 11-1, 8-6 en 8-3. De Amsterdammers staan door de overwinningen stevig op de tweede plaats in de hoofdklasse.

Meer over