Nieuwe Olympische medaille voor hockeyer Klaas Vermeulen

Hockeyer Klaas Vermeulen ontving zaterdag voor de wedstrijd tussen Amsterdam en Wimbledon van NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis een nieuwe zilveren medaille van de Olympische Spelen in Londen.

Redactie
Klaas Vermeulen Beeld Proshots
Klaas VermeulenBeeld Proshots

Die medaille was in november bij een inbraak in zijn huis in de Amsterdamse Jordaan gestolen. "Dit is heel erg mooi gedaan van de KNHB. Dit had ik niet zien aankomen. De medaille ligt nu veilig bij mijn moeder," aldus een vrolijke Vermeulen, die de nieuwe medaille niet van de oude kon onderscheiden.

Na de plaatsing voor de halve finale van de Euro Hockey League dit weekend, blikte hij terug op een paar mooie dagen. "Ik denk dat we het dit weekend goed hebben gedaan. Vorig jaar eindigen we als de nummer drie van Nederland. Als je dan tegen de Engelse en Spaanse kampioen moet spelen in één weekend, dan is dat een zware loting."

In de kwartfinale van de Euro Hockey League versloegen de Amsterdammers maandag de Spaanse kampioen Real Club de Polo met 2-1. Zaterdag ging de Engelse kampioen Wimbledon in de achtste finale met 3-1 over de knie. Vermeulen wisselt de functie van aanvoerder van Amsterdam elke wedstrijd af met international Billy Bakker.

Meer over