Podcast Branie

‘Niet Antony of Haller maar Tadic is de belangrijkste aanvaller van Ajax’

Feyenoord was een uur lang de baas in de Johan Cruijff Arena, maar in een zinderende slotfase trok Ajax toch de winst naar zich toe: wéér 3-2 dus, in een Klassieker die álles had wat voetbal opwindend maakt.

Het Parool

In Branie, de Ajax-podcast van Het Parool en Ajax Showtime, beleven Menno Pot, Bart Veenstra en Dick Sintenie die enerverende zondagmiddag opnieuw.

Hoe kwam het dat Ajax voor rust zo in verlegenheid werd gebracht door de strategie van Arne Slot? Hoe verzette Erik ten Hag de bakens? “Hier stonden de twee beste trainers van Nederland tegenover elkaar,” zegt Dick Sintenie. “Niet een béétje de beste, maar verreweg de twee beste, wat mij betreft.”

De drie Ajax-aanvallers scoorden elk een doelpunt, maar aan de Branietafel weten ze wel wie de belangrijkste rol vervulde. Niet afmaker Haller, niet de veelbesproken matchwinner en theatermaker Antony, maar aanvoerder Dusan Tadic, die kansen voorbereidde, zelf de lepe 2-2 maakte en Nico Tagliafico diep stuurde voor wat uiteindelijk de winnende goal zou opleveren. “Hij lijdt soms veel balverlies en krijgt ook kritiek, maar op een dag als deze is hij nog steeds Ajax’ belangrijkste aanvaller.”

De Ajacieden waaieren uit over de wereld om interlands te spelen. Komend weekend is er geen Ajax-wedstrijd, maar op maandag wél een nieuwe Branie, met een speciaal thema.

Branie is een podcast van Het Parool en Ajax Showtime, gepresenteerd door Menno Pot. Iedere maandag om 12.00 uur is er een nieuwe aflevering. Te beluisteren via iTunes, Spotify en alle bekende podcastkanalen.

Luister hieronder ook eerdere afleveringen van Branie.

null Beeld Moker Ontwerp
Beeld Moker Ontwerp
Meer over