Update

Nederlandse golfster verrast wereldtop

Golfster Dewi-Claire Schreefel heeft vandaag de wereldtop verrast in het Maleisische toernooi uit de LPGA, de hoogste proftour voor de vrouwen. De Nederlandse legde de golfbaan van Kuala Lumpur af in 66 slagen, 5 onder par, en nam daarmee de leiding in het evenement.

null Beeld AFP
Beeld AFP

Landgenote Christel Boeljon, die haar eerste toernooi speelt sinds de Solheim Cup, presteerde ook sterk in de eerste ronde met 68 slagen (-3), goed voor de gedeelde zevende plaats. Negen speelsters uit de top tien van de wereld doen mee in de Sime Darby LPGA. Het prijzengeld bedraagt omgerekend 1,4 miljoen euro.

De 25-jarige Schreefel deelt de koppositie met drie andere speelsters: Maria Hjorth, Brittany Lang en Choi Na Yeon. Ze noteerde 6 birdies en 1 bogey op haar kaart. 'Ik raakte de ballen lekker zuiver en maakte veel goede putts. Al met al een solide rondje', zei Schreefel, de nummer 204 op de wereldranglijst.

Boeljon tekende 5 birdies en 1 double bogey aan. Ze bleef met haar 68 één slag voor op Yani Tseng uit Taiwan, de aanvoerster van de wereldranglijst.

Meer over