Nederlands elftal wint ook niet van Italië

Fred Grim heeft dinsdagavond zijn waarschijnlijk enige interland als bondscoach van het Nederlands elftal niet tot een goede einde gebracht.

ANP
Memphis Depay achtervolgd door Leonardo Bonucci. Beeld Pro Shots
Memphis Depay achtervolgd door Leonardo Bonucci.Beeld Pro Shots

Weliswaar met veel meer passie dan afgelopen zaterdag tegen de Bulgaren ging Oranje onderuit tegen Italië tijdens een oefenduel in een goedgevulde ArenA (1-2).

In zijn waarschijnlijk enige interland als bondscoach bleek Fred Grim geen wonderdokter. De oud-trainer van Almere City en Jong Oranje leefde soms fanatiek mee langs de lijn maar dat mocht de nationale ploeg uiteindelijk niet helpen.

Van Gaal
Het kan bijna niet anders of een nieuwe bondscoach zal het Nederlands elftal leiden tijdens de volgende duels met Marokko (31 mei), Ivoorkust (4 juni) en Luxemburg (9 juni). De favoriet van veel fans om de ontslagen Blind op te volgen, zat op de eretribune. Louis van Gaal bekeek de oefeninterland op uitnodiging van Clarence Seedorf, die eindelijk afscheid van het publiek nam en als bondsridder werd benoemd.

Van Gaal zag Nederland met een gelukje op voorsprong komen. De ongelukkige Alessio Romagnoli passeerde in de tiende minuut zijn eigen doelman. Een minuut later was het alweer gelijk. Wesley Hoedt snapte zaterdag niet dat Matthijs de Ligt en niet hij tegen de Bulgaren mocht beginnen. Tegen Italië kopte de verdediger de bal zo maar in de voeten van Eder (1-1).

Interim-bondscoach Grim wijzigde de basisopstelling van het duel met Bulgarije op nog drie plaatsen. Kenny Tete, Memphis Depay en Jeremain Lens vervingen Rick Karsdorp, Bas Dost en Arjen Robben. De basisplaats van Tete was verrassend omdat hij weinig speelt bij Ajax en Joël Veltman en Karsdorp wel een basisplaats als rechtsback hebben.

Memphis Depay
Martins Indi was in de 27e minuut dichtbij de 2-1, maar kopte op de lat. Vijf minuten later verwerkte keeper Zoet een kopbal van Marco Parolo. Vervolgens kon Leonardo Bonucci van dichtbij scoren. Met Tonny Vilhena voor Kevin Strootman maakte Oranje het de viervoudig wereldkampioen best lastig in de tweede helft.

Vooral Depay kreeg de handen van het publiek soms op elkaar. Zijn frivole acties leverde de thuisploeg geen doelpunt meer op. Invaller Wesley Sneijder was in de slotfase van zijn 128e interland nog het dichtst bij de gelijkmaker maar stuitte tot twee keer toe op doelman Gianluigi Donnarumma.

Meer over