Nadal in drie sets klaar

PARIJS - De Spanjaard Rafael Nadal heeft dinsdag de tweede ronde bereikt van de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros. Nadal versloeg de jonge Fransman Gianni Mina, die met een wildcard tot het hoofdtoernooi was toegelaten, in drie sets: 6-2 6-2 6-2.

In de volgende ronde neemt de als tweede geplaatste Nadal het op tegen de Argentijn Horacio Zeballos, die de Oostenrijker Martin Fischer uitschakelde.

Andy Roddick heeft eerder op de dag uitschakeling bij het grandslamtoernooi maar net voorkomen. De als zesde geplaatste Amerikaanse tennisser versloeg dinsdag de Fin Jarkko Nieminen in vijf sets: 6-2 4-6 4-6 7-6 (5) 6-3.

Tweede ronde

In de tweede ronde stuit Roddick op de Sloveen Blaz Kavcic, die door ging ten koste van Eduardo Schwank. Deze Argentijn gaf in de vierde set geblesseerd op.

Thiemo de Bakker komt woensdag voor zijn partij in de tweede ronde vroeg in de middag in actie op baan 3. De Bakker neemt het op tegen de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez, de nummer 32 van de plaatsingslijst. Vanaf 11 uur wordt op de betreffende baan eerst nog een vrouwenkelpartij gespeeld.

Ook Michaëlla Krajicek komt woensdag de baan op. De Nederlandse, die het enkeltoernooi miste, dubbelt met de Amerikaanse Vania King in de eerste partij op baan vier. Tegenstander is het Roemeens/Oekraïense koppel Ioana Raluca Olaru en Olga Savtsjoek. (ANP)

Andy Roddick slaat de bal terug naar Jarkko Nieminen. ANP Beeld
Andy Roddick slaat de bal terug naar Jarkko Nieminen. ANP
Meer over