Update

Murray met moeite naar laatste acht Wimbledon

Andy Murray en Stan Wawrinka hebben maandag de kwartfinales bereikt op Wimbledon. De als derde geplaatste Murray, die in 2013 de grandslamtitel van Londen veroverde tot grote vreugde van de Britse tennisliefhebbers, werd weliswaar behoorlijk op de proef gesteld door Ivo Karlovic maar zegevierde in vier sets: 7-6 (7) 6-4 5-7 6-4.

null Beeld reuters
Beeld reuters

De Schot stond ruim drie uur op de baan. In die periode sloeg zijn Kroatische opponent, met het basketbalpostuur van een powerforward (2,08 meter), 28 aces. Hij bracht de teller daarmee op 165 stuks. Maar daar blijft het dit jaar bij. Murray pareerde het servicegeweld vakkundig.

,,Een ongelooflijk moeilijke wedstrijd'', zei hij naderhand. ,,Het is dodelijk vermoeiend om je steeds weer op elk afzonderlijk punt te moeten concentreren.'' In de kwartfinale wacht de ongeplaatste Canadees Vasek Pospisil, die in vijf sets afrekende met de Serviër Viktor Troicki.

Wawrinka was bijna drie kwartier eerder klaar dan Murray, terwijl hij te maken had met de Belg David Goffin, die zich ontpopt heeft als een voor iedereen gevaarlijke tegenstander. De 30-jarige Zwitser, nummer vier van de plaatsingslijst, klaarde de klus in drie sets. De eerste twee besliste hij pas in de tiebreak: 7-6 (3) 7-6 (7) 6-4.

De winnaar van Roland Garros is nog zonder setverlies. Hij kan de vijfde speler in de historie worden die in hetzelfde jaar zowel het belangrijkste toernooi op gravel als op gras op zijn naam brengt. In de kwartfinale staat Wawrinka tegenover de Fransman Richard Gasquet. Daarna wacht waarschijnlijk de Servische favoriet Novak Djokovic, die hij onlangs in Parijs in de eindstrijd bedwong.

null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over