Update

Motorcrosser Herlings (16) pakt leiding in WK-klassement

De Nederlandse motorcrosser Jeffrey Herlings heeft vandaag de Grote Prijs van Portugal gewonnen. De 16-jarige coureur van KTM nam daarmee tevens de leiding in het WK-klassement van de MX2 over van zijn Duitse rivaal Ken Roczen.

ANP/Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Herlings kwam op het circuit van Agueda in beide manches als tweede over de finish.

Roczen won weliswaar de eerste manche met 2,3 seconden voorsprong op Herlings, maar viel in de tweede al snel uit. Herlings moest tijdens de tweede race de ontketende Brit Tommy Searle voor zich dulden, maar stelde de GP-zege veilig met een nette tweede plaats.

Met 44 punten hield hij de Fransman Gautier Paulin en de Amerikaan Zachary Osborne acht punten achter zich. In de WK-stand heeft Herlings zes punten meer dan Roczen. De crosser uit Elsendorp won eerder dit seizoen de GP in Valkenswaard en de GP van Brazilië.

Glenn Coldenhoff, die op zijn Yamaha als zevende en veertiende finishte, mocht 21 punten bijschrijven voor het WK-klassement. Hij eindigde als twaalfde in het dagklassement. In de strijd om de wereldtitel neemt Coldenhoff de dertiende plek in met 66 punten. Mike Kras (Suzuki) reed in Agueda vijf punten bij elkaar en staat in het WK-klassement 29e met 11 punten.

In de MX1-klasse reed de Belg Clement Desalle in stijl naar de de zege. De coureur van Suzuki troefde in beide manches de Italiaan Antonio Cairoli (KTM) af. Cairoli eindigde als tweede in het dagklassement, de Rus Evgeni Bobrisjev werd derde. Desalle heeft aan kop van de WK-stand 12 punten voorsprong op titelverdediger Cairoli.

Volgende week staat de Grote Prijs van Catalonië op het programm

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over