Mohamed Ihattaren grote man bij Jong Ajax met hattrick tegen VVV-Venlo

Mohamed Ihattaren was de grote man aan de zijde van Jong Ajax tegen VVV-Venlo. Mede dankzij drie goals van de veelbesproken Ajax-speler werden de Venlonaren met liefst 6-1 verslagen.

Het Parool
Mohamed Ihattaren viert zijn goal. Beeld Pro Shots / Toon Dompeling
Mohamed Ihattaren viert zijn goal.Beeld Pro Shots / Toon Dompeling

Er gaat geen week voorbij dat er niet over Ihattaren wordt gesproken. Eerder dit seizoen was er de felle kritiek van coach Erik ten Hag over het feit dat Ihattaren niet op het niveau van de eredivisie en Champions League kon sprinten en dat het daarom zo lang duurde voordat hij in de Ajax-selectie werd opgenomen. “Ik wil hem bij het eerste hebben, maar als je niet kunt rennen, dan houdt alles op,” zei de coach halverwege maart.

Nu, ruim een maand verder, is de situatie voor de twintigjarige Ajax-speler ineens helemaal anders. Op 1 april maakte hij zijn eerste minuten bij Jong Ajax tegen NAC Breda. Een paar dagen later tegen TOP Oss was er ook de eerste basisplek én goal. Het debuut in de hoofdmacht van Ajax volgde vervolgens in de verloren bekerfinale tegen zijn oude club PSV. Een invalbeurt waar de nodige kritiek op volgde.

Vanavond tegen VVV-Venlo liet Ihattaren zien wat hij nog altijd in zijn mars heeft. Na de 1-1 ruststand door goals van Mohammed Kudus en Joeri Schroijen kregen de Venlonaren totaal geen grip op Ihattaren. Na de 2-1 van Naci Ünüvar maakte Ihattaren hoogstpersoonlijk de 3-1, 4-1 én 5-1 waarbij de ene goal nog mooier was dan de ander. De huurling van Juventus draaide de VVV-verdediging dol om tot drie keer toe de bal fraai in de verre hoek te krullen.

Ihattaren, in vier wedstrijden voor Jong Ajax dus goed voor vier goals, werd door coach John Heitinga beloond met een publiekswissel, vlak nadat Ünüvar ook de 6-1 had gemaakt. Dat deed hij vanaf de penaltystip nadat Mohamed Daramy, een andere veelbesproken Ajacied door zijn gebrek aan speelminuten, een penalty had versierd.

Mohamed Ihattaren mag de bal mee naar huis nemen. Beeld Pro Shots / Toon Dompeling
Mohamed Ihattaren mag de bal mee naar huis nemen.Beeld Pro Shots / Toon Dompeling

Jong Ajax staat na 36 speelronden op de zevende plaats. VVV staat tiende en kon zich al niet meer plaatsen voor de play-offs.

Jong PSV

Net als Jong Ajax leek ook Jong PSV lang op weg naar een overwinning, maar de Eindhovenaren lieten MVV Maastricht terugkomen van een 2-0 tussenstand. Jenson Seelt en Richard Ledezma scoorden voor rust namens Jong PSV, maar door goals van Nigel Thomas (eigen goal) en Arian Kastrari in het laatste kwartier stapten de Limburgers toch met een punt de bus in.

Meer over