Messi steelt weer de show voor FC Barcelona

FC Barcelona vervolgde vanavond een reeks grandioze optredens in Europa met een monsterzege op Bayer Leverkusen: 7-1. Wie anders dan Lionel Messi eiste met vijf treffers weer de hoofdrol voor zich op. Vooral zijn twee doeltreffende stiftballetjes waren van grote schoonheid. Nog nooit eerder scoorde een speler tijdens een wedstrijd in de Champions League vijfmaal.

Kees Graafland
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS

De ruime zege van FC Barcelona volstond ruimschoots voor een plaats bij de laatste 8 van de meest prestigieuze competitie voor clubteams. Leverkusen verloor voor eigen publiek al met 1-3 en verliet het speelveld dus na twee ontmoetingen met een nederlaag van dubbele cijfers.

Wat was het weer genieten met Messi en zijn ploeggenoten. De Argentijnse leermeester doceerde in zijn zoveelste aflevering van de cursus 'voetballen doe je zo' wederom hoe je het publiek kunt vermaken. Kijken naar het voetbal van FC Barcelona gaat maar niet vervelen, ook al staat de winnaar vaak al vast. Zelfs niet als de Catalanen zoals tijdens de return tegen Leverkusen niet tot het uiterste hoeven te gaan. Ook dan regent het geniale acties van Messi en hebben Xavi en Andres Iniesta de bal aan een elastisch touwtje.

De nummer 5 van de Bundesliga, zaterdag nog te sterk voor Bayern München (2-0), kreeg ook al snel het gevoel dat de kans op een stunt ongeveer net zo groot was als sneeuw in de Sahara. Leverkusen zag van dichtbij hoe de thuisclub de bal van voet naar voet liet gaan. Het was een klein wonder dat de openingstreffer van Messi tot de 25ste minuut op zich liet wachten. Het fraaie stiftje was alweer zijn 125ste treffer in 150 officiële duels in Camp Nou. Na een doeltreffend schuiver in de 42e minuut (2-0) verraste de Argentijn de arme doelman Leno opnieuw met een lobje (3-0).

Invaller Tello tekende voor 4-0, waarna opnieuw Messi voor 5-0 zorgde. Na de tweede treffer van Tello stonden er nog 28 minuten op het scorebord. Gelukkig voor Leverkusen trof daarna alleen nog Messi eenmaal doel. Karim Bellarabi bepaalde de eindstand op 7-1. Hij kreeg van de supporters van Barcelona een staande ovatie.

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over