Matchraceteam stelt olympisch ticket veilig

Mandy Mulder, Merel Witteveen en Annemiek Bekkering hebben zich bij de wereldkampioenschappen zeilen bij het matchracen voor de kwartfinales geplaatst. Het kernploegteam stelde daarmee een ticket voor Nederland bij de Olympische Spelen zeker.

null Beeld

Mulder, Witteveen en Bekkering eindigden met tien overwinningen op gelijke punten met het team van Claire LeRoy uit Frankrijk, die de poule won. Het andere Nederlandse team met Renee Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien Bos-de Koning moest zich met de zesde plaats in de poule tevreden stellen.

Daarmee kwalificeerden zij zich voor de herkansingspoule. De beste vier teams van deze poule voegen zich bij de al geplaatste vier teams voor de kwartfinales. Naast het Nederlandse kernploegteam plaatsten uit groep A ook de Verenigde Staten en Rusland zich.

In de 470-klasse bij de mannen doen de Nederlanders niet voorin mee. Sven en Kalle Coster staan na vandaag 20ste in het tussenklassement en Steven LeFevre en Steven Krol 23ste.
'We varen in de middenmoot, we zijn veldvulling. Dat is niet goed genoeg voor ons', zei een balende Kalle Coster.

'De doelstelling om in de top acht te eindigen, halen we zo niet. Dat is nog heel ver weg. We gaan best hard, maar we doen continu de verkeerde dingen en maken veel inschattingsfouten. Jarenlang is het goed gegaan. En nu niet meer.'

Marit Bouwmeester komt morgen weer in actie in de Laser Radial. De Nederlandse staat tweede in het klassement, veertien punten achter de Belgische Evi van Acker.

Meer over