Marcel Keizer voorzichtig over versterkingen

Ajax-trainer Marcel Keizer roept nog niet dat er in de winterstop versterkingen moeten komen, nu een flink aantal verdedigers door blessures aan de kant staat.

ANP
Marcel Keizer. Beeld anp
Marcel Keizer.Beeld anp

Hij wil even afwachten hoe zaken zich ontwikkelen. "Ik kan me voorstellen dat mensen zeggen dat er spelers bij moeten komen, maar zover ben ik nog niet. Laten we het even aankijken."

Keizer gaat er daarbij van uit dat Nick Viergever na de winterstop weer beschikbaar is. Afgelopen donderdag tegen Excelsior viel Maximilian Wöber geblesseerd uit. Hij speelt zondag niet tegen AZ. Naast Viergever is ook Daley Sinkgraven verder niet fit. Joël Veltman is bovendien geschorst voor de ontmoeting in Alkmaar.

Hoe de opstelling er nu gaat uitzien wilde de coach niet zeggen. Wel liet hij weten dat Lasse Schöne aanvoerder is, nu Veltman ontbreekt.

Toppers
Wanneer Amin Younes weer beschikbaar is wist Keizer nog niet. De linkerspits is al enige tijd geblesseerd. "Hij is voor onderzoek in Duitsland," aldus de coach. "Er is op dit moment verder niets over bekend."

Keizer verwacht in Alkmaar een aansprekend duel. "De wedstrijden tegen Feyenoord en PSV zijn doorgaans de toppers in de eredivisie. Nu geldt dat ook voor de wedstrijd tegen AZ."

Ajax en AZ delen de tweede plaats, op vijf punten van koploper PSV.

Meer over