Malen terug in Oranje, Koopmeiners maakt debuut

PSV-spits Donyell Malen keert terug bij het Nederlands elftal. De nieuwe Oranje-bondscoach Frank de Boer heeft vrijdag zijn selectie van 25 man bekend gemaakt voor zijn eerste drie interlands tegen Mexico, Bosnië-Herzogina en Italië. AZ-speler Teun Koopmeiners maakt zijn debuut.

Het Parool
Teun Koopmeiners in actie voor Jong Oranje. Beeld BSR Agency
Teun Koopmeiners in actie voor Jong Oranje.Beeld BSR Agency

Malen speelde zijn vierde en laatste interland vorig jaar oktober uit tegen Belarus (1-2). In december liep hij vervolgens een zware knieblessure op die maanden aan de kant hield. De PSV-spits maakte begin dit seizoen zijn rentree. Ook de veelbesproken PSV’er Mo Ihattaren, die nog altijd wacht op zijn eerste minuten in Oranje, is weer opgeroepen.

De Boer houdt zoveel mogelijk vast aan de spelers die onder zijn voorganger Ronald Koeman het vertrouwen kregen. De voorlopige selecte van 38 man werd samengesteld door Dwight Lodeweges, die na zijn korte periode als interim-coach weer assistent is.

De Boer maakt woensdag 7 oktober in Amsterdam zijn debuut als bondscoach in de oefeninterland tegen Mexico. Daarna speelt Oranje voor de Nations League twee uitwedstrijden tegen Bosnië-Herzogina (zondag 11 oktober) en Italië (woensdag 18 oktober).

Meer over