Update

Major League schorst superster Rodriguez voor 211 duels

De Noord-Amerikaanse Major League Baseball heeft Alex Rodriguez voor liefst 211 competitiewedstrijden geschorst. De sterspeler van de New York Yankees kreeg die straf, de langste in de MLB ooit, wegens overtreding van het dopingreglement. Hij zou verboden prestatiebevorderende middelen hebben gekocht en gebruikt bij de inmiddels gesloten Biogenesis-kliniek in Florida, gespecialiseerd in het tegengaan van veroudering.

Alex Rodriguez. Beeld anp
Alex Rodriguez.Beeld anp

De uitsluiting gaat niet met onmiddellijke ingang in omdat de 38-jarige Rodriguez meteen na de uitspraak besloot beroep aan te tekenen. Zijn advocaten hadden vooraf al laten weten dat namens 'A-Rod' zeker te gaan doen.

Mocht de schorsing van Rodriguez in tweede instantie worden bevestigd, dan gaat hem dat als beste betaalde honkballer in Amerika veel geld kosten. Hij zou het hele seizoen 2014 missen en er daardoor 36 miljoen dollar salaris (ruim 27 miljoen euro) bij inschieten.

Twaalf andere honkballers, niet allemaal actief op het hoogste niveau, werden voor 50 duels geschorst wegens een zelfde vergrijp. Volgens MLB-commissaris Bud Selig is Rodriguez strenger aangepakt omdat hij zich aan meer schuldig heeft gemaakt. Zo zou hij geprobeerd hebben zijn aandeel in het schandaal te verdoezelen door het onderzoek te frustreren.

De ander geschorsten, die zich neerleggen bij de beslissing, zijn Nelson Cruz (Texas Rangers), Everth Cabrera en Fautino De Los Santos (San Diego Padres), Jhonny Peralta (Detroit Tigers), Antonio Bastardo (Philadelphia Phillies), Jordany Valdespin en Cesar Puello (New York Mets), Francisco Cervelli en Fernando Martinez (NY Yankees), Jesus Montero (Seattle Mariners), Sergio Escalona (Houston Astros) en Jordan Norberto (free agent).

Meer over