Update

Liverpool overwintert na nipte zege bij Udinese

Liverpool heeft de groepsfase in de Europa League overleefd dankzij een 1-0-overwinning bij het Italiaanse Udinese. De Engelsen werden dankzij die zege winnaar van groep A waarin het Russische Anzhi van Guus Hiddink al zeker was van een vervolg. Jordan Henderson was voor rust de maker van het enige doelpunt van Liverpool.

null Beeld epa
Beeld epa

Anzhi verloor bij het Zwitserse Young Boys (3-1) maar eindigde als tweede in de groep. Ook in groep E moest in de laatste speelronde nog een beslissing vallen. VfB Stuttgart verloor op eigen veld (0-1) van het Deense Molde. FC Kopenhagen profiteerde niet: 1-1 tegen Steaua Boekarest dat net als Stuttgart overwintert.

In groep J wist Tottenham Hotspur dat een punt tegen Panathinaikos voldoende zou zijn om door te mogen. De 'Spurs' voldeden daar glansrijk aan door voor eigen publiek met 3-1 te winnen. Lazio Roma had zich al in een eerder stadium verzekerd van een langer verblijf in de Europa League.

Ook Basel wist dat een gelijkspel bij het al geplaatste KRC Genk, waar trainer Mario Been een basisplaats had voor Glynor Plet, genoeg zou zijn om het Hongaarse Videoton in groep G onder zich te houden. Beide ploegen kwamen in België niet tot scoren, waardoor de Zwitsers tevreden naar huis kunnen gaan.

Videoton kwam zelf niet in actie, omdat het veld van Sporting Lissabon vanwege forse regenbuien onbespeelbaar bleek. De twee teams spelen vrijdag alsnog.

null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over