Levchenko hoopt dat Dnjepr van Ajax wint

Oud-voetballer Evgeniy Levchenko hoopt dat Dnjepr Dnjepropetrovsk donderdag van Ajax wint. Dat zegt de in Amsterdam woonachtige Oekraïner tegen Telesport.

Evgeniy Levchenko. Beeld anp
Evgeniy Levchenko.Beeld anp

Ajax speelt donderdag de eerste van twee wedstrijden tegen Dnjepr in het kader van de achtste finales van de Europa League. Levchenko (37) kent de huidige nummer drie van Oekraïne vrij goed, omdat hij met veel voetballers van Dnjepr heeft samengespeeld in de nationale ploeg.

De voormalige middenvelder, die jarenlang in Nederland zijn brood verdiende, omschrijft Dnjepr als 'een degelijk team dat op de counter kan spelen, maar ook aanvallend'. Ajax moet volgens Levchenko vooral waken voor de omschakeling van de ploeg. Die ontbeert wel een echte leider, vindt hij. Ook zou het voordelig zijn voor Ajax dat Dnjepr de Amsterdammers door de politieke situatie in Oekraïne niet in het eigen stadion ontvangt, maar in Kiev.

Levchenko zou graag zien dat de club uit zijn vaderland de ploeg van trainer Frank de Boer met een nederlaag naar huis stuurt. ,,Ik heb toch meer affiniteit met de spelers met wie ik heb samengevoetbald, al woon ik in Amsterdam'', lacht hij.

Meer over