Lammers in beeld als bondscoach mannen

Marc Lammers met het vrouwenteam. Foto ANP Beeld
Marc Lammers met het vrouwenteam. Foto ANP

HAARSTEEG - Marc Lammers heeft deze week een gesprek met vertegenwoordigers van de Nederlandse hockeybond over de eventuele opvolging van Michiel van den Heuvel van het nationale mannenteam. De succesvolle oud-bondscoach van de vrouwen is niet de enige met wie de bond gaat praten. Ook met de huidige assistent-trainer en teammanager Paul van Ass van de Oranje-hockeyers volgt een gesprek. Van Ass, ook trainer van HGC, heeft aangegeven niet fulltime beschikbaar te zijn als bondscoach.

Volgens Lammers is er sprake van een 'oriënterend gesprek'. ''Een open gesprek over plannen en ideeën die de bond heeft, maar ook over wat ik zou willen. Ik ga dan ook vrij het gesprek in'', aldus de coach.

Met de gesprekken met de twee coaches spreekt de hockeybond sterk de voorkeur uit voor een Nederlandse coach. Een paar weken geleden sprak de bond ook nog over mogelijke kandidaten in het buitenland.

Volgens Lammers, die met het Nederlands vrouwenteam onder meer de Europese, wereld- en olympische titel behaalde - zijn er 'veel zaken te bespreken'. ''Ik zou dan weer in een leven moeten stappen dat ik twaalf jaar geleefd heb. Dat moet ik dus goed op een rij zetten. En daarbij is de steun van het gezin van belang.''

Lammers ontkent dat hij in beeld is om bondscoach van India te worden. ''Ik heb daar in het verleden wel adviezen gegeven, maar het speelt niet. Ik ben niet in beeld.''

Michel van den Heuvel vertrok aan het begin van deze maand als bondscoach van de Nederlandse mannen. Volgens de hockeybond was er een verschil van inzicht over te voeren beleid voor de Olympische Spelen van 2012 en het WK van 2014. Van den Heuvel, in 2008 opvolger van Roelant Oltmans, kreeg tijdens en na het wereldkampioenschap in India in maart veel kritiek. Nederland eindigde desondanks als derde op het toernooi.

Voor 1 juni zou de nieuwe bondscoach benoemd moeten worden. (GPD)

Meer over