Nieuws

Kruijswijk geeft op in Vuelta met pijnlijke knie

Steven Kruijswijk heeft de Vuelta a España verlaten. De renner van Jumbo-Visma, die vorige maand derde werd in de Tour de France, gaf op tijdens de vierde etappe naar El Puig.

Pepijn Jansen
Steven Kruijswijk Beeld BSR Agency
Steven KruijswijkBeeld BSR Agency

Gedesillusioneerd stapte Kruijswijk al kort na de start vanuit Cullera in de auto bij ploegleider Sierk Jan de Haan. De pijn in zijn knie bleek te heftig. Kruijswijk stond in het klassement al op aanzienlijke achterstand. Na drie ritten bezette hij de 51ste plaats, 2.19 minuten achter leider Nicolas Roche.

De halve Jumbo-ploeg ging zaterdag in de ploegentijdrit onderuit in een bocht, omdat een lek geraakt kinderbadje bij een huis op een steile helling langs het parcours voor een spekglad wegdek zorgde. Het team, dat als favoriet gold voor de ritzege, liep daardoor al meteen een achterstand van veertig seconden op.

Fysieke schade

Jumbo-Visma hoopte dat de pijn aan de knie van Kruijswijk minder zou worden, maar in plaats daarvan werd het erger. Zondag in de eerste lastige etappe verloor hij al behoorlijk wat tijd. “Hij is zaterdag toch hard de hekken ingereden,” gaf ploegleider Grischa Niermann toen aan. “Steven had er graag anders voorgestaan na twee dagen, maar zijn klassement is zeker nog niet voorbij.”

Primoz Roglic hield minder fysieke schade over aan de val en klom inmiddels al op naar de zesde plaats in het algemeen klassement. Het gemis van Kruijswijk is echter ook voor de Sloveense kopman een streep door de rekening.

Meer over