Update

Kramer, Blokhuijsen en Verweij: 1, 2 en 3 op WK

Schaatser Sven Kramer heeft gisteren voor de vijfde keer in zijn loopbaan het wereldkampioenschap allround op zijn naam geschreven. De 25-jarige Nederlander won de afsluitende 10 km tegen land- en ploeggenoot Jan Blokhuijsen in een tijd van 13.08,76.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Blokhuijsen zette zelf met 13.12,31 de tweede tijd neer en verzekerde zich in het eindklassement van het zilver.

Koen Verweij, ook een Nederlander, verdedigde zijn derde plaats in het klassement op de 10 kilometer met succes. De schaatser van Team Hart eindigde in 13.17,31 als vijfde en bleef de Noor Havard Bökko en de Rus Ivan Skobrev in de eindstand voor.

Het is voor het eerst sinds 2003 dat drie Oranje-rijders bij het WK allround zowel het goud, zilver als brons winnen. Destijds was Gianni Romme de sterkste. Rintje Ritsma werd tweede en Ids Postma derde.

Kramer won in 2007, 2008, 2009 en 2010 ook het WK allround. Vorig jaar ontbrak de Fries in Calgary wegens een blessure. Met zijn vijfde wereldtitel komt Kramer op gelijke hoogte met recordhouders Oscar Mathisen uit Noorwegen en Clas Thunberg uit Finland. Kramer is nu de beste Nederlandse allrounder aller tijden. Ritsma won het WK vier maal.

null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over