Nieuws

Kort sportnieuws

Het Parool

Italiaan Ganna net iets sneller dan Van Aert in tijdrit Dauphiné

De Italiaan Filippo Ganna heeft in het Critérium du Dauphiné de tijdrit op zijn naam geschreven. De 25-jarige renner van Ineos Grenadiers was ruim twee seconden sneller dan de Belg Wout van Aert van Jumbo- Visma. Ganna deed 35 minuten en 32 seconden over de tijdrit van 31,9 kilometer. Wilco Kelderman was op de vijftiende plek de beste Nederlander. Van Aert behield de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft 53 seconden voor op de Italiaan Cattaneo en 56 seconden op de Sloveen Roglic. (ANP)

Gazzetta dello sport: ‘Tour eindigt in 2024 in Nice, niet in Parijs’

De Tour de France breekt over twee jaar met een traditie. In 2024 is de finish van de Ronde van Frankrijk niet op de Champs- Élysées in Parijs. maar in Nice. Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. De start is dat jaar in Florence en ook dat is bijzonder, want Italië heeft nog nooit het ‘Grand Départ’ van de Tour mogen organiseren. Organisator ASO wil de berichten niet bevestigen. De Tour zou moeten uitwijken, omdat in Parijs dan bijna de Olympische Spelen beginnen. (ANP)

Proef in stadions Feyenoord en PSV ter bestrijding discriminatie

In de stadions van Feyenoord, PSV en PEC Zwolle worden met hulp van technologie proeven gedaan om discriminatie te bestrijden. De pilot van de KNVB en de Rijksoverheid wil beter vaststellen wie zich in de stadions schuldig maakt aan dis­criminerende uitlatingen. De lands­advocaat bepaalde vorig jaar dat stemherkennings- en gezichtsherkenningstechnologie om privacyredenen niet mogen worden gebruikt om daders van racisme te identificeren. Ze mogen wel als ondersteunend bewijs dienen. (ANP)

Wielerlegende Julio Jiménez (87) overleden

De Spaanse voormalig wielrenner Julio Jiménez is op 87-jarige leeftijd overleden. Hij kwam om het leven tijdens een verkeersongeval in zijn woonplaats Avila. Jiménez was een begenadigd klimmer, die drie keer het bergklassement won in de Tour de France (1965, 1966 en 1967) en ook drie keer de bergkoning was in de Ronde van Spanje. Hij won twaalf etappes in de drie grote rondes. In de Tour de France van 1967 eindigde Jiménez als tweede in het algemeen klassement. (ANP)