PlusExclusief

Kort sportnieuws

Het Parool

PSV overtuigt ook tegen zwak Fortuna

PSV heeft de stijgende lijn de laatste weken te pakken. Drie dagen na de overtuigende overwinning op FC Kopenhagen in de achtste finales van de Conference League (0-4) had het elftal van trainer Roger Schmidt in de Eredivisie ook geen enkele moeite met Fortuna Sittard. De Limburgers kwamen met 5-0 nog goed weg. Voor PSV betekende het de zesde overwinning op rij in de competitie. Schmidt wil na Europese wedstrijden nog weleens flink wat wijzigen in zijn basisteam. Tegen Fortuna deed hij dat niet. (ANP)

Zaal breekt tent af bij gevecht met Badr Hari

Het gevecht tussen Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek is zaterdag in Hasselt afgebroken. In de Belgische zaal liep het uit de hand toen Poolse fans het aan de stok kregen met de ‘Badr Army’ van de Marokkaans-Nederlandse kickbokser. Ook de rest van het programma werd om veiligheidsredenen geschrapt. Organisator Glory zegt de zware rellen te betreuren. Er hing al voor het gevecht een zeer explosieve sfeer. Het gevecht ging gelijk op, buiten de ring ging het mis.

Wielrenner Zijlaard wint Olympia’s Tour

Wielrenner Maikel Zijlaard heeft de 68e editie van Olympia’s Tour gewonnen. De 22-jarige wielrenner van de ploeg VolkerWessels verdrong landgenoot Elmar Reinders in de vierde en laatste etappe van de eerste plaats in het klassement. De laatste rit, werd gewonnen door de Brit Jim Brown. Reinders (30) had een dag eerder de derde rit in Leek gewonnen voor Zijlaard en begon als leider aan de slot­etappe. Door materiaalpech raakte Reinders echter op achterstand. (ANP)

Meer over