Nieuws

Kort sportnieuws

Het Parool

Hoofdsponsor Ziggo vergroot deal met Ajax

Ajax heeft het contract met hoofdsponsor Ziggo uitgebreid. Komend seizoen prijkt de naam GigaNet, het glasvezel- en kabelnetwerk van Ziggo, op de achterkant van het shirt bij wedstrijden in de eredivisie en het toernooi om de KNVB-beker. In de Europese wedstrijden is reclame op die plek van het shirt niet toegestaan. Ziggo is sinds begin 2015 hoofdsponsor en staat op de voorkant. Het kabelbedrijf betaalt naar verluidt jaarlijks minimaal 9 miljoen euro, naast maximaal 3 miljoen euro aan bonussen. (ANP)

Meteen verlies voor Van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp is er bij het grastoernooi van Rosmalen niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde. De beste Nederlandse tennisser van dit moment, 29ste op de wereldranglijst, verloor in drie sets van Emil Ruusuvuori. Het werd 4-6 6-2 en 6-1 voor de 23-jarige Fin. Tallon Griekspoor plaatste zich wel voor de tweede ronde. Griekspoor, de nummer 56 van de wereld, was in twee sets te sterk voor de Sloveen Aljaz Bedene, de mondiale nummer 161. Het werd 7-5 7-5 voor de Nederlander. (ANP)

Denen stuiten op ‘mysterieus’ gat in veld

De Deense voetballers hebben na de gewonnen uitwedstrijd tegen Oostenrijk in de Nations League (1-2) een ‘mysterieus’ gat ontdekt in het veld van het Ernst Happel-stadion in Wenen. Op sociale media is te zien dat een Deen in het gat stapt en aan zijn ploeggenoten laat zien hoe ver zijn been in het veld verdwijnt. “Het was misschien wel een halve meter diep,” zei speler Andreas Skov Olsen. “Het was in het midden, heel gevaarlijk.” De Oostenrijkse bond heeft specialisten ingeschakeld om naar het veld te kijken. (ANP)

Carapaz rijdt Vuelta en laat Tour schieten

Wielrenner Richard Carapaz slaat de Tour de France deze zomer over. De 29-jarige klimmer uit Ecuador, die onlangs als tweede eindigde in de Giro, richt zich op de Ronde van Spanje in het najaar. “Dat is mijn hoofddoel voor de rest van het seizoen,” zei Carapaz bij terugkeer in Ecuador. Hij reed vorig jaar wel de Tour en eindigde toen als derde. Carapaz, die afgelopen jaar op de Spelen van Tokio het goud pakte in de wegwedstrijd, moest in de Giro op de voorlaatste dag de roze trui afstaan aan Jai Hindley. (ANP)

Meer over