Update

Koelizjnikov soeverein naar wereldtitel, Nuis en Verbij op podium

Het mannentoernooi bij de WK sprint in Seoul heeft zondag in het eindklassement twee medailles opgeleverd voor Nederland. Kjeld Nuis pakte achter de ijzersterke Rus Pavel Koelizjnikov, die zijn wereldtitel prolongeerde, zilver dankzij winst op de afsluitende 1000 meter. Hij zegevierde in een tijd van 1.09,09. Kai Verbij belandde op de derde plaats in de eindstand. Hij reed op de 1000 meter de vierde tijd (1.10,09).

null Beeld AP
Beeld AP

Nuis sloot de eerste WK-dag af als nummer twee in het klassement, op 0,24 seconde van Koelizjnikov. Op de tweede 500 meter verloor de 26-jarige Zuid-Hollander echter te veel tijd (zestiende in 35,52). Daardoor zakte hij naar de vierde plek in de tussenstand, op 0,04 seconde van brons. Zijn achterstand op Verbij bedroeg 0,15 seconde. Zijn negatieve marge op Koelizjnikov was groot (2,25 seconden).

Verbij begon als nummer vier aan de tweede WK-dag. De 21-jarige sprinter van Team beslist.nl klom door een sterke race op de tweede 500 meter (zesde in 35,21) naar de tweede plek in het klassement, op 2,10 seconden van goud. In de laatste rit op de 1000 meter moest hij zijn meerdere erkennen in Koelizjnikov, die de tweede tijd reed en met twee handen op de rug een tikje overmoedig finishte (1.09,84).

Ronald Mulder belandde op de negende plaats in het eindklassement.

null Beeld EPA
Beeld EPA
null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
null Beeld AFP
Beeld AFP
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld EPA
Beeld EPA
null Beeld AFP
Beeld AFP
null Beeld EPA
Beeld EPA
Meer over