KNVB denkt aan De Boer als opvolger Koeman

Frank de Boer staat op de radar van de KNVB als kandidaat om Ronald Koeman op te volgen als bondscoach. De directie van de voetbalbond wil graag voor de volgende interlandperiode met wedstrijden tegen Mexico, Bosnië en Herzegovina en Italië een nieuwe bondscoach presenteren.

Het Parool
Frank de Boer Beeld AP
Frank de BoerBeeld AP

De Boer staat op de shortlist van de KNVB en heeft inmiddels een oriënterend gesprek gevoerd met de bond. De 112-voudig international moest zeven weken geleden vertrekken bij Atlanta United en heeft zijn handen dus vrij. Eerder werden Frank Rijkaard en Peter Bosz al gepolst. Rijkaard bedankte voor de eer, Bosz bleek niet beschikbaar.

De Boer vertelde zondag bij FOX Sports dat hij nog niet was benaderd door de KNVB. De oud-verdediger zei ook dat hij het een hele eer zou vinden om bondscoach van Oranje te worden. “Naast minister-president is het misschien wel de belangrijkste functie van Nederland," aldus de trainer, die woensdag door de KNVB werd benaderd.

De 50-jarige De Boer maakte als trainer naam bij Ajax, met vier landstitels. Hij werkte daar samen met Hennie Spijkerman, een type coach die je met Dwight Lodeweges zou kunnen vergelijken. Lodeweges assisteerde Koeman bij Oranje en is erg populair bij de spelers van het Nederlands elftal. Hij was bondscoach ad-interim tijdens de laatste interlands tegen Polen en Italië.

Na zijn vertrek bij Ajax was De Boer niet succesvol bij Internazionale en Crystal Palace. Hij werd bij beide clubs al snel ontslagen. De Boer moest eind juli ook vroegtijdig vertrekken bij de Amerikaanse club Atlanta United. Recordinternational Wesley Sneijder noemde De Boer vorige week de ideale kandidaat om Koeman bij Oranje op te volgen.

Meer over