KNVB: Bedreiging kostte Jol zijn baan

ZEIST - De inmiddels gestopte scheidsrechter Dick Jol heeft twee maanden geleden een vertegenwoordiger van de technische staf van de scheidsrechterscommissie bedreigd. Naar aanleiding van dat incident is zijn contract, met wederzijdse instemming, ontbonden. Dat liet de voetbalbond KNVB vrijdag weten.

De 52-jarige arbiter floot onlangs bij de afscheidswedstrijd van Jaap Stam zijn laatste duel. Begin deze maand liet de KNVB al weten dat Jol stopt met fluiten in het betaald voetbal, maar een duidelijke reden werd niet gegeven.

Negatieve uitlatingen van Jol in de media over de KNVB hebben de bond er nu toe gebracht opheldering te geven over de zaak. Jol zou eind mei, tijdens een gesprek met de scheidsrechterscommissie over het komende seizoen, een vertegenwoordiger meerdere keren hebben bedreigd. De Scheveninger heeft die dreigementen volgens de KNVB later op de dag telefonisch herhaald. (ANP)

Jol zou eind mei, tijdens een gesprek met de scheidsrechterscommissie over het komende seizoen, een vertegenwoordiger meerdere keren hebben bedreigd. Foto ANP/Rick Nederstigt Beeld
Jol zou eind mei, tijdens een gesprek met de scheidsrechterscommissie over het komende seizoen, een vertegenwoordiger meerdere keren hebben bedreigd. Foto ANP/Rick Nederstigt
Meer over