Keizer en Van Iersel maken faam niet waar

Sanne Keizer en Marleen van Iersel hebben hun faam niet waar kunnen maken in het Europees kampioenschap beachvolleybal. Het favoriete duo strandde vrijdagavond in de Zuid-Noorse plaats Kristiansand in de kwartfinales.

ANP
null Beeld EPA
Beeld EPA

De andere Nederlandse tweetallen werden eerder op de dag in de tweede eliminatieronde uitgeschakeld. In het mannentoernooi maken nog vier Oranje-koppels aanspraak op een medaille, onder wie de titelverdedigers Reinder Nummerdor en Richard Schuil. Zij handhaafden zich met veel moeite.

Keizer en Van Iersel lieten zich onaangenaam verrassen door Barbara Hansel en Sara Montagnolli. Ze moesten de eerste set aan hun Oostenrijkse opponentes laten, maar herstelden zich gedecideerd. In de tiebreak lukte het evenwel niet om door te drukken: 17-21 21-15 12-15. Eerder op de dag overtuigden de nationale kampioenen wel tegen de Noorsen Kathrine Maaseide en Ingrid Torlen: 21-12 21-16.

Roos van der Hoeven en Marloes Wesselink slaagden er niet in zich bij de laatste acht te scharen. Ze boden tegen het sterke Duitse tweetal Sara Goller/Laura Ludwig in de eerste set redelijk tegenstand, maar waren in de tweede kansloos: 18-21 11-21.

Jantine van der Vlist/Merel Mooren en Michelle Stiekema/Rimke Braakman redden het evenmin. Het laatste duo maakte niettemin indruk tegen de als tweede geplaatste Italiaansen Greta Cicolari en Marta Menegatti: 15-21 23-21 14-16.

Nummerdor en Schuil bleven door tijdig bijsturen op koers. Ze bereikten de laatste zestien na een behoorlijk valse start. Het ging ten koste van de Zweden Stefan Gunnarsson en Hannes Brinkborg en vergde drie sets: 13-21 21-15 15-8. De voormalig zaalinternationals staan zaterdag tegenover de hoog ingeschatte Polen Grzegorz Fijalek en Mariusz Prudel.

Behalve Nummerdor/Schuil bereikten ook Jon Stiekema/Christiaan Varenhorst, door een knappe zege op de Noren Iver Andreas Horrem en Oivind Hordvik, Emiel Boersma/Daan Spijkers, en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen de tweede ronde. Beide laatste teams waren daarvan als groepswinnaars al zeker.

Meer over