Update

Juventus loopt weg bij haperend Napoli

Juventus heeft zondag een flinke stap gezet richting prolongatie van de Italiaanse titel. De 'Oude Dame' won zelf door een doelpunt in blessuretijd met 1-0 van Catania en hoorde vervolgens dat concurrent Napoli had verloren bij Chievo (2-0).

null Beeld afp
Beeld afp

Daardoor is de voorsprong van Juventus opgelopen tot 9 punten.

Invaller Emanuele Giaccherini was de gevierde man bij de Italiaanse kampioen. Hij zorgde in de extra tijd voor groot feest in Turijn. Napoli verloor door treffers van Boukary Dramé en Cyril Théréau in Verona. Edinson Cavani, de topschutter van de club uit Napels, miste na een uur een strafschop.

Met nog acht wedstrijden te gaan koerst Juventus opnieuw af op het kampioenschap. De ploeg van trainer Antonio Conte schaarde zich afgelopen week ook bij de laatste acht in de Champions League door Celtic over twee duels te verslaan. Napoli voelt inmiddels de hete adem van AC Milan in de nek. De 'Rossoneri' wonnen vrijdag al met 2-0 bij FC Genoa en staan nog maar 2 punten achter op de nummer 2.

Internazionale, dat vierde staat, neemt het zondagavond op tegen Bologna. In Rome staan de nummers 5 en 6 van de Serie A, Lazio Roma en Fiorentina, tegenover elkaar.

null Beeld epa
Beeld epa
Meer over