Update

Judoka's Kenamju verliezen in finale Europa Cup

De Europa Cup voor eigen publiek winnen zat er niet in voor de judoteams van de organiserende vereniging Kenamju, met zilver en brons stelden ze vanavond wel de promotie naar de Golden League, het hoogste Europese clubniveau, veilig.

Dex Elmont. Beeld anp
Dex Elmont.Beeld anp

De Haarlemse mannenploeg verloor in de finale van Fighter Tbilisi. Dat stond al na drie partijen vast. Junior Degen, Dex Elmont en Frank de Wit stapten na een ippon van hun Georgische opponent teleurgesteld van de mat.

Sjalva Kardava was te sterk voor Degen, Noegzhari Tatalasjvili vergrootte de voorsprong van Tibilisi door Elmont met succes in de houdgreep te nemen. Avtandil Tchrikisjvili besliste de eindstrijd voortijdig ten koste van De Wit.

Noël van 't End kon het vervolgens ook al niet bolwerken tegen Varlam Liparteliani, waarna Henk Grol de eer mocht redden. Dat lukte wel. De Groningse krachtpatser versloeg Adam Okroeasjvili en bepaalde de eindstand op 1-4.

Grol was ook van beslissende betekenis in de halve eindstrijd tegen Sagaredjo Superstars, eveneens uit Georgië. Nadat Van 't End het evenwicht had hersteld (2-2) noteerde Grol tegen zwaargewicht Levani Matiasjvili een waza-ari. Ook in deze wedstrijd had Dex Elmont verloren, op straffen.

De Kenamju-vrouwen bedwongen in het duel om brons Mulhouse met 3-2. Birgit Ente, Nekoda Smythe-Davis en Esther Stam zorgden tegen de Françaises voor de winstpartijen. De thuisploeg verloor in de tweede ronde van de Zwitserse favoriet Cortaillod (2-3), maar herstelde zich via de herkansing ten koste van Sjabolovka Moskou (4-1) en Samurai Wenen (4-1).

Meer over