Update

Judoka Elmont wil zondag geschiedenis schrijven

Judoka Guillaume Elmont wil zondag in het Topsportcentrum van Rotterdam voor de 11de keer de nationale titel veroveren. De voormalig wereldkampioen, uitkomend in de klasse tot 81 kilogram, schrijft dan geschiedenis.

ANP/Redactie
Guillaume Elmont in blauw pak. Beeld ANP
Guillaume Elmont in blauw pak.Beeld ANP

Hij staat nu nog op gelijke hoogte met Dennis van der Geest, die tussen 1995 en 2004 ook tien keer Nederlands kampioen werd.

Elmont komt komend weekeinde in tegenstelling tot de meeste topjudoka's wel in actie op de NK. Zo hebben zijn broer Dex, Henk Grol, Edith Bosch, Marhinde Verkerk, Anicka van Emden en Elisabeth Willeboordse de nationale titelstrijd uit hun agenda geschrapt. Zij concentreren zich volledig op de grote toernooien waar ze zich voor de Olympische Spelen kunnen plaatsen. Ze zijn daarom een week na de NK wel actief op de de Grand Prix van Amsterdam.

De nationale titelstrijd begint zaterdag in Rotterdam met de lichtste gewichtsklassen bij de vrouwen (-48 kg, -52 kg, -57 kg, -63 kg) en mannen (- 60 kg, -66 kg, -73 kg). Zondag staan de zwaardere judoka's op de tatami.

Meer over