Jong Ajax en Jong PSV eindigen gelijk

De beloftenelftallen van Ajax en PSV hebben zondag op De Toekomst met 2-2 gelijk gespeeld in de Keuken Kampioen Divisie.

Het Parool
Danilo Pereira da Silva viert het eerste van de twee doelpunten die hij zondag maakte. Beeld Pro Shots / Toon Dompeling
Danilo Pereira da Silva viert het eerste van de twee doelpunten die hij zondag maakte.Beeld Pro Shots / Toon Dompeling

De doelpunten aan Amsterdamse zijde werden allebei gemaakt door Danilo Pereira da Silva. Zijn eerste kwam vlak voor rust, toen Pereira op aangeven van Sergino Dest binnentikte. Nog voor de pauze kon Jong PSV-aanvoerder Dirk Abels uit een corner de gelijkmaker binentikken.

Pereira bracht Jong Ajax na een uur spelen weer op voorsprong, dit maal met het hoofd. De voorzet kwam van Nicolas Kühn. Nog geen tien minuten later bracht Bertalan Kun de bezoekers op gelijke hoogte. Hij schoot de bal laag en hard achter Stan van Bladeren.

In verband met de winterstop en bijbehorende trainingskampen van het grote Ajax en PSV waren de teams op De Toekomst zondag ook daadwerkelijk jong. Zo is Issam el Maach, normaal gesproken eerste doelman van Jong Ajax, momenteel met de eerste selectie mee naar Florida.

Het verschil tussen Jong Ajax en Jong PSV blijft op de ranglijst één punt. De Eindhovenaren staan met 33 punten zevende in Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax staat achtste. FC Den Bosch werd zondag periodekampioen door uit bij FC Dordrecht met 2-6 te winnen. Ook in de reguliere stand staan de Brabanders bovenaan.

Lees hier een interview met Jong Ajax-trainer Michael Reiziger, uit Het Parool van zaterdag 13 januari: 'Ajax is mijn tweede huis'

Meer over