Jarige Cerny bouwt feestje met Jong Ajax

Václav Cerny heeft maandag van zijn negentiende verjaardag een feest gemaakt bij Jong Ajax. De aanvaller scoorde tweemaal en bereidde twee treffers voor tegen De Graafschap (4-2).

null Beeld PRO SHOTS
Beeld PRO SHOTS

Cerny beloonde de beloftenploeg voor een sterk optreden. Na de ruime overwinningen in de thuisduels met Achilles'29 (7-1) en FC Oss (7-0) was sportcomplex De Toekomst uitverkocht. De toeschouwers zagen een Jong Ajax dat De Graafschap bij vlagen overklaste.

De Graafschap ontnam het eerste elftal van Ajax tijdens de laatste speelronde van het vorige seizoen in de eredivisie nog de landstitel (1-1). De formatie had maandag slechts 48 seconden nodig voor de openingstreffer. Daarna nam de thuisploeg de regie in handen en mocht De Graafschap blij zijn dat het bij rust slechts met 2-1 achterstond.

Cerny scoorde tweemaal en bereidde ook de 3-1 van Adham El Idrissi en 4-1 van smaakmaker Abdelhak Nouri voor. Elvio van Overbeek bepaalde vervolgens de eindstand (4-2). Jong Ajax klom naar de derde plaats van de eerste divisie. De Graafschap staat teleurstellend zestiende.

null Beeld PRO SHOTS
Beeld PRO SHOTS
null Beeld PRO SHOTS
Beeld PRO SHOTS
Meer over