Update

Ingrid Visser stopt als international

Volleybalster Ingrid Visser stelt zich per direct niet meer beschikbaar voor het Nederlands team. De 34-jarige recordinternational heeft dit vandaag bekendgemaakt. Na het ontslag van bondscoach Avital Selinger kan ze de motivatie niet meer opbrengen.

ANP/Redactie
Ingrid Visser. © EPA Beeld
Ingrid Visser. © EPA

Visser doet niet meer mee aan het olympisch kwalificatietoernooi in mei, waar een ticket voor de Spelen in Londen op het spel staat.

Na het ontslag van Avital Selinger heb ik lang getwijfeld om door te gaan in het project waarvan hij de geestelijk vader was. Het pré-olympisch kwalificatietoernooi in Kroatië heeft mijn twijfel niet weggenomen, eerder doen toenemen. Daardoor is de vereiste motivatie niet aanwezig en kan ik geen meerwaarde meer hebben voor het team. In het belang van mijzelf en het team heb ik daarom besloten mijn interlandcarrière per direct te beëindigen', aldus Visser.

Visser speelde ruim 500 interlands voor Oranje. In september vorig jaar loste ze Peter Blange af als recordhouder. Ze begon haar interlandloopbaan in 1994. Een jaar later maakte ze deel uit van het team dat in eigen land de Europese titel veroverde. Met Oranje eindigde ze in 1996 als vijfde bij de Olympische Spelen in Atlanta. In 2007 pakte de ploeg de eindzege bij de prestigieuze World Grand Prix en werd in 2009 tweede bij het EK.

Visser dacht al vaker aan een afscheid, maar ze wilde met het team toch nog een keer de Spelen halen. Ze had daar in stijl haar loopbaan willen beëindigen. Maar na de voortijdige uitschakeling vorig jaar bij het EK slonken de kansen voor Oranje.

Tot onbegrip van Visser, die op dit moment uitkomt in de competitie in Azerbeidzjan, besloot de bond daarna Selinger te ontslaan. Visser deed daarna nog wel mee aan het pre-olympische kwalificatietoernooi in Kroatië. Onder interim-coach Bert Goedkoop miste Nederland rechtstreeks plaatsing, maar mag uiteindelijk toch nog meedoen aan het OKT in mei.

Maar Visser kan zich hiervoor zonder Selinger, met wie ze vele jaren samenwerkte, niet meer opladen. 'Ik ben dankbaar dat ik de afgelopen 17 jaar een prachtige carrière heb kunnen opbouwen. Ik wens alle betrokkenen bij het Nederlandse vrouwenvolleybal het allerbeste.'

Ingrid Visser. © ANP Beeld
Ingrid Visser. © ANP
Meer over