'Ik weet hoe ze zich voelt'

PARIJS - Het lijkt een duel te worden tussen de beul en het groentje: de geblokte routinier Serena Williams laat normaal gesproken weinig heel van het aankomende sterretje Michaëlla Krajicek.Hun confrontatie in de derde ronde op Roland Garros prijkt vandaag als vierde en laatste partij op het affiche voor het 'Court Suzanne

Lenglen'. Het betekent dat beide tennissters pas aan het begin van de avond de baan op zullen komen.

Voor de derde keer in haar loopbaan treft Krajicek op het hoogste podium een van de tenniskanonnen van het circuit. Liet ze zich eerder nog wel eens imponeren door de tegenstand en de omstandigheden, vandaag begint ze onbevangen aan de klus tegen haar jeugdidool Serena Williams.

Krajicek (18) is bezig aan haar achtste grandslamtoernooi. Eén keer eerder bereikte ze de derde ronde, in Australië. Ze moest bevangen door de hitte en wellicht ook de spanning opgeven tegen de Franse wereldtopper Amélie Mauresmo, de latere winnares.

In de US Open van vorig jaar was Maria Sjarapova meteen in de eerste ronde haar tegenstander. Het Arthur Ashe-stadion en toch ook de filmsterrenopkomst van de Russin imponeerden dermate dat ze amper aan tennissen toekwam; Sjarapova won een kleine twee weken later het toernooi. Krajicek heeft besloten zich niet langer druk te maken om partijen in de schijnwerpers. ''Nerveus? Nee, ik voel me goed en fit,'' zei ze gisteren nadat ze met de Poolse Agnieszka Radwanska de tweede ronde in het dubbelspel had bereikt.

De jongste van de Williams-zusjes, eerder dit jaar winnares van de Australian Open, versloeg later op de middag de Venezolaanse Milagros Sequera: 6-0, 7-6. Williams kon een glimlach niet onderdrukken toen ze na haar partij hoorde dat haar volgende tegenstandster al jaren fan van haar is. ''It's so sweet. Ik weet precies hoe ze zich zal voelen,'' zei de achtvoudig grandslamwinnares vertederd.

Ze verwacht zeker niet dat Krajicek haar daarom met te veel respect tegemoet zal treden. ''Ik was een grote fan van Monica Seles. Elke keer als ik tegen haar moest tennissen, was ik opgewonden. Maar ik ging er niet minder door spelen. Ik was juist supergemotiveerd. Winnen van Monica was het ultieme doel voor mij.''

Williams had, hoewel de cijfers anders doen vermoeden, een moeizame partij achter de rug tegen Sequera. ''Ik kwam niet in mijn spel.''

Krajicek had geïnteresseerd toegekeken. Ze staat voor haar tweede treffen met Williams, tegen wie ze enkele weken geleden in Rome voor het eerst uitkwam. ''Maar ik geloof niet dat ze toen onder de indruk was,'' zei Williams, die er toch simpel met 6-4 en 6-1 won.

© Het Parool, 01-06-2007

Meer over