Horner teleurgesteld in Webber

Sebastian Vettel en Mark Webber Beeld
Sebastian Vettel en Mark Webber

LONDEN - Teambaas Christian Horner van Red Bull Racing heeft zijn onvrede geuit over de opzienbarende ontboezeming van zijn coureur Mark Webber. De Australiër onthulde maandag in zijn boek Up Front dat hij de laatste vier races van het formule 1-seizoen met een schouderbreuk heeft gereden. ''Ik wist niet eens van dat boek af, laat staan van zijn schouder'', zei Horner in de Engelse krant The Daily Telegraph.

''Het is teleurstellend dat Mark niets gezegd heeft, dat lijkt me duidelijk. De blessure heeft schijnbaar geen effect gehad op zijn prestaties, maar al met al zou het wel heel leuk zijn geweest als het team het had geweten'', vervolgt de teambaas van de Oostenrijkse renstal.

Webber liep de schouderblessure op door een val met zijn mountainbike begin oktober, vlak voor de Grote Prijs van Japan. Met pijnstillende injecties maakte hij het seizoen af. Hij stond voor de race op Suzuka nog eerste in het wereldkampioenschap, maar verspeelde de titel aan zijn teamgenoot Sebastian Vettel.

De Australiër verzweeg de blessure voor zijn team. Alleen zijn fysiotherapeut Roger Cleary en FIA-arts Gary Harstein waren op de hoogte. Het was niet de eerste keer dat Webber onfortuinlijk was met zijn mountainbike. Eind 2008 brak hij zelfs zijn been bij een ongeval in Tasmanië.

Horner suggereerde dat Webber voorlopig maar beter zijn fiets in de schuur kan laten staan. ''Onze coureurs hebben de verplichting om fit te blijven. Het lijkt erop dat fietsen en Mark niet goed samen gaan, dus is het verstandig daar even af te blijven.'' (ANP)

Meer over