Update

Hofland wint tweede etappe Parijs-Nice

Moreno Hofland heeft maandag de tweede etappe van Parijs-Nice op zijn naam gebracht. De rappe wielrenner uit de Belkin-ploeg versloeg na een rit over 205 kilometer van Rambouillet naar Saint-Georges-sur-Baulche de Duitser John Degenkolb in de massasprint.

Redactie
Moreno Hofland Beeld afp
Moreno HoflandBeeld afp

De Fransman Nacer Bouhanni, de winnaar van de openingsrit, eindigde als derde vóór de Noren Alexander Kristoff en Thor Hushovd. Hij behield de leiding in het algemeen klassement met 2 seconden voorsprong op Degenkolb en 4 op Hofland.

Voor de Nederlander was het zijn tweede zege van het seizoen na een rit in de Ruta del Sol en de eerste op WorldTour-niveau. Hofland vertelde na afloop wat verbaasd te zijn door zijn zege omdat hij op een kilometer van de streep iets te ver achterin dacht te zitten.

'Ik had het wiel van Degenkolb gekozen en heb op 200 meter van de finish, een beetje vroeg wel, aangezet. Dat verraste hem. De laatste weken ging het al aardig goed en ik hoop deze vorm nog lang vast te kunnen houden', was zijn reactie. Hofland liet zich onlangs ook al vooraan zien in Brussel-Kuurne-Brussel. Toen was Tom Boonen hem net iets te snel af.

In de slotfase werd de etappe opnieuw ontsierd door een valpartij, waardoor het peloton brak. Gianni Meersman, die onderweg de nodige bonificatieseconden had verdiend, behoorde met onder anderen Lars Boom, Edvald Boasson Hagen en Tyler Farrar tot de slachtoffers. De Belg reed op dat moment 'virtueel' in de leiderstrui, maar kon geen aansluiting meer krijgen bij de grote groep.

Hofland heeft het 'geel' ook binnen bereik, maar liet weten dat dat tricot niet voor hem is bestemd. 'Het grote doel is de gele trui om de schouders van Wilco Kelderman te krijgen, niet om de mijne.'

Meer over