Podcast Branie

Hoe houdt Ajax zich in de Week van de Waarheid?

In zes dagen tijd ontvangt Ajax Borussia Dortmund én PSV in de Johan Cruijff Arena: met recht een Week van de Waarheid. Zowel in de Champions League als in de Eredivisie is Ajax koploper, maar kan dat over een week anders zijn.

Het Parool

In Branie, de Ajaxpodcast van Het Parool en Ajax Showtime, blikken presentator Menno Pot, Parooljournalisten Josien Wolthuizen en Sam Planting en Ajax Showtimeredacteur Reinand Visscher vooruit op een heerlijk spannende Ajaxweek... en doet speciale gast Niek Pot (9) zijn voorspellingen.

Dat Ajax dit weekend won bij Heerenveen (0-2) zou je, met zulke duels voor de boeg, bijna vergeten. Terwijl het toch een interessante wedstrijd was, zónder de Zuid-Amerikaanse internationals en dus met een omgegooide Ajaxopstelling. Hoe hielden spelers als Mohamed Kudus en Perr Schuurs zich, nu ze weer eens mochten starten?

Sam Planting: “Kudus heeft vreselijk veel talent en een geweldige balbehandeling, maar het viel me toch vooral op dat hij zich erg vaak ongelukkig opstelde. Zijn tactische keuzes deden bij mij wel de alarmbellen afgaan, eerlijk gezegd.”

Is Ajax klaar voor Borussia Dortmund, dat mét het fenomeen Erling Haaland zal aantreden? In de Bundesliga maakt de aantrekkelijke ploeg veel goals, maar krijgen ze er ook heel veel tegen. Vooral in de rug van de vleugelverdedigers kunnen Tadic en Antony veel ruimte vinden, maar horen we Sam Planting daar nou zeggen dat Dortmund er ook ‘zomaar vijf of zes kan maken’...?

Branie is een podcast van Het Parool en Ajax Showtime, gepresenteerd door Menno Pot. Iedere maandag om 12.00 uur is er een nieuwe aflevering. Te beluisteren via iTunes, Spotify en alle bekende podcastkanalen.

Luister hieronder ook eerdere afleveringen van Branie.

null Beeld Moker Ontwerp
Beeld Moker Ontwerp
Meer over