Update

Hockeyers vijfde in Champions Trophy

De Nederlandse hockeyers zijn als vijfde geëindigd bij de Champions Trophy in het Indiase Bhubaneswar. De ploeg van bondscoach Max Caldas versloeg zondag Argentinië met 4-1. Alle doelpunten van Oranje vielen in het vierde kwart.

null Beeld epa
Beeld epa

Hoewel het Nederlands team vanaf het begin het beste van het spel had en de meeste kansen kreeg, kwam Argentinië toch op voorsprong in de 19de minuut via aanvoerder Matias Paredes. Pas in het vierde kwart sloeg Nederland alsnog toe met scores van Mink van der Weerden, Jeroen Hertzberger, Constantijn Jonker en nogmaals Hertzberger.

Het was de tweede keer dat de equipe van Caldas tegen de Argentijnen speelde. In de openingswedstrijd van het achtlandentoernooi won Oranje met 3-0. De kans op de titel verspeelde Nederland door in de kwartfinales te verliezen van Pakistan.

De hockeyers keken lang tegen die 0-1 aan in de Indiase hockeytempel, maar uiteindelijk brak Van der Weerden de ban in de 47e minuut met een treffer uit een strafcorner. Vijf minuten voor het eindsignaal ramde Hertzberger met zijn favoriete backhand de 2-1 binnen. Jonker tikte kort daarna de derde goal voor Nederland binnen, waarna Hertzberger het mocht afmaken met een strafbal.

De aanvaller van Oranje werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd. ,,We moesten diep gaan deze wedstrijd, maar het team heeft wel veerkracht getoond na een teleurstellende toernooi. Het was een mooie comeback met vier goals in tien minuten', zei Hertzberger na de wedstrijd. 'De slotsom is dat we vier wedstrijden hebben gewonnen en twee verloren, terwijl we hier graag in de finale hadden gestaan en het liefst tegen India.''

null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld epa
Beeld epa
Meer over