Update

Hockeyers verslaan België met shoot-outs

De Nederlandse hockeyers gaan morgen spelen om de vijfde plaats bij de Champions Trophy in het Indiase Bhubaneswar. De ploeg van bondscoach Max Caldas versloeg vandaag België. Dat gebeurde via shoot-outs (4-2), nadat het duel in de reguliere speeltijd was geëindigd in 2-2.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Oranje begon goed aan het duel met de Belgen. Jeroen Hertzberger zette Nederland na elf minuten op voorsprong. Vlak voor het einde van het tweede kwart werd de marge door Sander Baart met een fraai lobje verdubbeld. Er leek dan ook weinig aan de hand voor Oranje, maar België kwam in de tweede helft sterk terug. Tom Boon zorgde in de 49ste minuut voor de 2-1. Daar leek het bij te blijven, maar in de laatste minuut van de officiële speeltijd kregen de Belgen een strafcorner, die via Tanguy Cosyns werd benut. Nederland nam de beslissende shoot-outs vervolgens beter. Hertzberger, Robbert Kemperman, Seve van Ass en Baart benutten allen hun shoot-out.

Baart had daar wel een strafbal voor nodig, nadat doelman Jeremy Gucassoff hem in eerste instantie onreglementair afstopte. Jaap Stockmann, zoals gebruikelijk op doel bij Nederland, keerde de shoot-outs van Cosyns en Florent van Aubel wel volgens de regels. Dat leverde Caldas en zijn mannen de zege op.

In de strijd om de vijfde plek speelt Oranje tegen Argentinië. De Argentijnen waren later op zaterdag te sterk voor Engeland: 1-2. Ashley Jackson had Engeland in de twaalfde minuut nog wel op voorsprong gebracht met een benutte strafbal, maar dat bleek niet genoeg voor de zege. In het tweede kwart trok strafcornerspecialist Gonzalo Peillat de stand gelijk. Vlak na het begin van het laatste kwart zorgde hij met wederom een rake strafcorner voor de winst van Argentinië. België, dat wordt gecoacht door Jeroen Delmee, neemt het op om plaats zeven tegen Engeland.

Meer over