Hockeyers ruim langs Frankrijk

AMERSFOORT - De Nederlandse hockeyers hebben donderdag met ruim verschil gewonnen van Frankrijk.In Amersfoort op het terrein van AMHC werd het liefst 7-1 voor het elftal van bondscoach Roelant Oltmans. Oranje scoorde drie keer uit een strafcorner en drie keer was de teruggekeerde specialist Taeke Taekema de doelpuntenmaker. De overige goals kwamen op naam van Rob Reckers, Teun de Nooijer, Ronald Brouwer en Timme Hoyng.

''Goed voor het zelfvertrouwen'', aldus Oltmans. ''In de voorbereiding gaan sommige dingen altijd beter dan andere, maar er zit wel degelijk een stijgende lijn in het spel. Het is duidelijk dat we vooruit gaan. Als het kwartje straks valt, zal blijken dat we heel goed kunnen hockeyen. Zo'n overwinning als deze kan in dat proces heel belangrijk zijn.''

Oltmans haalde Taekema deze week weer bij de selectie. Zijn terugkeer ging ten koste van Bredanaar Bram Lomans, die na een afwezigheid van drie jaar weer terug bij de selectie was gehaald. Dat bleek echter geen onverdeeld succes. Tegen Frankrijk liep de strafcorner goed. Van de vier toegekende corners benutte Taekema er drie.

Oranje bereidt zich voor op het Europees kampioenschap, later deze maand in Manchester. (ANP)

© Het Parool, 03-08-2007

Meer over