Henin wint Roland Garros

PARIJS - De Belgische Justine Henin heeft zaterdag voor de vierde keer in haar loopbaan het tennistoernooi van Roland Garros gewonnen. Henin was in de finale veel te sterk voor de Servische Ana Ivanovic: 6-1 6-2.Henin, die vorige week 25 jaar werd, won het toernooi eerder in 2003, 2005 en 2006. Ze was als eerste geplaatst in Parijs. De pas 19-jarige Ivanovic was de nummer zeven van de plaatsingslijst.

Ivanovic kende een droomstart in de finale die uiteindelijk niet meer dan 1 uur en 5 minuten in beslag nam. Ze brak Henin meteen in de eerste opslagbeurt en had op eigen service vier kansen om op 2-0 te komen. Het gebeurde niet, de Servische werd bevangen door zenuwen en verloor acht games op rij.

Het werd nooit een wedstrijd op het Court Philippe Chatrier. Henin was veel te sterk voor Ivanovic die in de halve finales de Russische Maria Sjarapova nog een afstraffing had gegeven. Met haar derde zege op rij op Roland Garros evenaarde de Belgische de prestatie van de Joegoslavische Monica Seles, die begin jaren 90 in Parijs eenzelfde reeks afleverde. ''Het is niet te bevatten, het is surrealistisch'', zei Henin na de partij. ''Ik heb een moeilijke periode achter de rug, het is heel bijzonder om hier nu weer te winnen zonder een set af te staan.'' Henin scheidde begin dit jaar en liet daardoor onder anderen de Australian Open lopen. In Parijs zat haar familie, met wie ze eerder gebrouilleerd was, weer op de tribune. (ANP)

Meer over