Hekman na zege: 'Ik ben beter dan ooit'

Gary Hekman heeft zaterdagavond in Amsterdam de eerste marathon van het seizoen 2013-2014 op zijn naam gebracht. De 25-jarige schaatser uit Gramsbergen, die rijdt voor Team Van Werven, toonde weer eens zijn kwaliteiten als sprinter bij een massale aankomst.

Gary Hekman. Beeld pro shots
Gary Hekman.Beeld pro shots

Hij versloeg na 125 ronden Arjan Stroetinga en Bob de Vries, de troeven van BAM, op de Jaap Edenbaan. 'Yes', twitterde Hekmans ploegleider direct na afloop. De winnaar zelf kuste zijn spierballen, niet meer die van de beer van vorig jaar. Hekman is lichter, fitter en sneller. 'Ik ben beter dan ooit, dat durf ik gerust te stellen'.

De afgetrainde Hekman vertelde zijn zinnen te hebben gezet op deze opening. 'Die eerste race, het NK; dat zijn de wedstrijden die blijven hangen bij de mensen. Het is prachtig dat ik dat eerste doel meteen kan verwezenlijken.' Er waren wel ontsnappingen maar niemand kwam weg in de stromende regen. 'Ik voelde dat het een sprint ging worden en na de voorlaatste bocht wist ik al dat ik ging winnen.'

Vrouwen
Bij de vrouwen, die 70 ronden reden, zegevierde Irene Schouten uit Andijk. Ze bleef Foske Tamar van der Wal, Janneke Ensing en Elma de Vries voor in de eindsprint van een groot peloton. Vorige jaar was Schouten ook al de beste in Amsterdam.

Meer over