Update

Hamburger SV 'verheugd' met komst Bert van Marwijk

De aanstelling van Bert van Marwijk als nieuwe trainer van Hamburger SV is officieel rond. De Duitse clubleiding bevestigde vanavond de komst van de voormalige bondscoach van Oranje.

null Beeld AP
Beeld AP

Hij ondertekent een contract tot medio 2015 bij de ploeg van middenvelder Rafael van der Vaart. Hij begint woensdag met zijn werkzaamheden.

Van Marwijk die na het EK vorig jaar zomer geen nieuwe trainersbaan aanvaardde, begint woensdag met zijn werkzaamheden. Op die dag wordt hij ook officieel gepresenteerd. Roel Coumans (Fortuna Sittard) gaat met hem mee naar Hamburg als assistent-trainer. De clubleiding van HSV stemde niet in met de door Van Marwijk eveneens in zijn staf gewenste oud-international Andy Möller, met wie hij eerder samenwerkte bij Borussia Dortmund.

'We zijn verheugd dat we Bert van Marwijk voor HSV hebben kunnen winnen. Hij is een trainer met een grote ervaring, die zijn vakmanschap al vaak heeft bewezen', liet de clubleiding weten.

De raad van toezicht van Hamburger SV ging maandagavond akkoord met de benoeming van Van Marwijk. De voormalige coach van onder meer Feyenoord en Borussia Dortmund bereikte zaterdag al een mondelinge overeenstemming met het bestuur over een 2-jarig contract, met een optie op nog een seizoen. Volgens Duitse media krijgt de oud-bondscoach een jaarsalaris van 1,4 miljoen euro.

Van Marwijk (61) kan zijn nieuwe ploeg dinsdagavond in de bekerwedstrijd tegen Greuther Fürth, de koploper van de tweede Bundesliga, al aan het werk zien. Rodolfo Cardoso zit dan voor de laatste keer nog op de bank als interim-coach, na het ontslag vorige week van hoofdtrainer Thorsten Fink.

Van Marwijk debuteert zaterdagavond op de bank bij HSV in de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt, de nummer 13 van de ranglijst. De ploeg uit Hamburg staat op de 16e positie.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld epa
Beeld epa
Meer over