Hak loopt voor medaille

BARCELONA - Yvonne Hak doet vrijdagavond bij de EK atletiek een poging voor het eerst op een internationaal titeltoernooi op de 800 meter in de medailles te lopen. De nationale kampioene plaatste zich eerder in de week in Barcelona eenvoudig voor de eindstrijd. De Russische Marija Savinova start als favoriete. Hak ziet voor zichzelf ook medaillemogelijkheden.

Yvonne hak (rechts) in actie op de EK in Barcelona. Foto ANP Beeld ANP
Yvonne hak (rechts) in actie op de EK in Barcelona. Foto ANPBeeld ANP

In de ochtenduren begint Jolanda Keizer na ruim een jaar blessureleed aan haar eerste zevenkamp sinds Peking 2008. Keizer voldeed niet aan de kwalificatie-eisen maar maakte na haar rentree zo snel progressie dat de Atletiekunie besloot haar mee te nemen.

Marcel van der Westen hoopt iets moois neer te zetten op de 110 meter horden. De 33-jarige atleet staat in de halve finale. Hij moet bij de eerste drie of tot de twee tijdsnelste verliezers behoren om dezelfde avond de finale te lopen. Susan Kuijken werkt de 1500 meter af. Als ze in haar serie bij de eerste vier eindigt, plaatst ze zich voor de eindstrijd. Anders moet ze hopen tot de vier tijdsnelste verliezers te behoren. (ANP)

Meer over