Haase verpulvert Fin en zet tennissers op voorsprong

Robin Haase heeft Nederland vandaag overtuigend op voorsprong gezet in de Davis Cup-ontmoeting met Finland. De Haagse tennisser won in Den Bosch de openingspartij van het duel in de eerste ronde van de Europese/Afrikaanse zone met duidelijke cijfers van Juho Paukku. Haase versloeg de nummer 656 van de wereld met 6-1 6-1 6-1.

ANP/Redactie
null Beeld reuters
Beeld reuters

In de tweede wedstrijd speelt Thiemo de Bakker tegen Timo Nieminen. De Finnen moesten vrijdag met de opstelling improviseren omdat Jarkko Nieminen, de beste Fin op de wereldranglijst, vanwege een polsblessure niet in actie kan komen. Ook de Finse nummer twee Harri Heliovaara kampt met fysieke problemen. De twee komen waarschijnlijk zaterdag wel in actie in het dubbelspel.

Haase begon uitstekend aan de partij met drie aces op rij. Haase brak vervolgens meteen de service van de nerveuze Paukku en liep snel uit naar 5-0. De Fin kreeg daarna pas zijn eerste game op het scorebord. In de tweede en derde set kwam Haase ook geen moment in de problemen en bezorgde Nederland in nog geen anderhalf uur de 1-0-voorsprong.

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over