Gullit weg bij LA Galaxy

Gullit bij zijn presentatie bij LA Galaxy vorig jaar november. Foto ANP/Danielle Berden Beeld
Gullit bij zijn presentatie bij LA Galaxy vorig jaar november. Foto ANP/Danielle Berden

LOS ANGELES - Ruud Gullit is maandag per direct opgestapt als trainer van LA Galaxy. Volgens diverse Amerikaanse media heeft de Amsterdammer de glamourclub om persoonlijke redenen verlaten. Opvallend is dat de excentrieke voorzitter Alexi Lalas samen met Gullit is vertrokken.

De 45-jarige Gullit was niet succesvol bij LA Galaxy, de club waar David Beckham speelt. De formatie wacht al zeven duels tevergeefs op een zege. De Nederlander was sinds november vorig jaar werkzaam in de Verenigde Staten.

Eén van de eigenaren van de club vertelt in de Los Angeles Times dat hij het vertrek van Gullit zag aankomen. De oefenmeester zou vorige week al zijn huis hebben verkocht. Hij zou toen ook hebben laten weten dat zijn vrouw Estelle niet gelukkig was in Los Angeles.

Gullit neemt als trainer alweer voor de vierde keer vroegtijdig afscheid. Hij werd eerder ontslagen bij Chelsea en stapte na een reeks teleurstellende resultaten op bij Newcastle United en Feyenoord. Cobi Jones, oud-international van de Verenigde Staten, heeft inmiddels bevestigd dat hij als tijdelijke opvolger van de Nederlander is benoemd.

Het contract van Gullit bij LA Galaxy liep nog tot de winter van 2010. (ANP)

null Beeld
Meer over