Groenewegen oppermachtig in sprint Parijs-Nice

Dylan Groenwegen heeft met machtsvertoon de tweede etappe in de rittenkoers Parijs-Nice op zijn naam geschreven.

ANP
Groenewegen na zijn overwinning tijdens de wielerronde Kuurne - Brussel - Kuurne vorige week Beeld anp
Groenewegen na zijn overwinning tijdens de wielerronde Kuurne - Brussel - Kuurne vorige weekBeeld anp

Dylan Groenewegen heeft met machtsvertoon de tweede etappe in de rittenkoers Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De sprinter van LottoNL-Jumbo was na 187 kilometer tussen Orsonville en Vierzon de sterkste in de massasprint. De Italiaan Elia Viviani van Quick-Step eindigde op gepaste afstand als tweede, de Duitser André Greipel (Lotto Soudal) werd derde.

"Het was een lastige sprint. De laatste 200 meter gingen aardig omhoog'', zei Groenewegen. "Ik werd door de jongens perfect afgezet voor de laatste bocht en zat in een goede positie voor de sprint. Toen ik op kop kwam, ben ik de sprint gewoon aangegaan en niemand die er nog overheen kwam. Ik klop hier toch veel goede sprinters zoals Viviani, Démare en Greipel.''

Groenewegen vroeg aan
Lars Boom, die in Parijs-Nice zijn rentree maakt na een operatie aan zijn hart, zat mee in een kopgroep van zes renners. Nadat hij zich had laten terugzakken, hielp de Brabander voorin het jagende peloton mee om de laatste twee vluchters in de finale van de etappe in te rekenen.

Op de licht oplopende finishstraat ging Groenewegen vroeg aan. Geen van zijn concurrenten was bij machte om er overheen te komen. De Amsterdamse sprinter kent een sterke seizoensstart en boekte alweer zijn vijfde zege in 2018.

Kuurne-Brussel-Kuurne
Groenewegen won al een etappe in de Ronde van Dubai en twee in de Algarve. De 24-jarige sprinter was ruim een week geleden ook de sterkste in Kuurne-Brussel-Kuurne.

De Fransman Arnaud Démare, winnaar van de eerste etappe, eindigde als vijfde en blijft leider in het algemeen klassement. Dinsdag gaat de derde etappe van Bourges naar Châtel-Guyon over 210 kilometer, met drie beklimmingen.

Champs-Élysées

In de zomer van vorig jaar won Groenewegen ook al de slotetappe van de Tour de France. Vlak voor de jaarwisseling blikte hij daarop terug. 'Dit is verdomme de Tour, mijn laatste kans. Nu moet alles eruit.'

Meer over