Goud voor Kirsten Wild op omnium in Cali

Kirsten Wild heeft zondag het omnium gewonnen bij de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in het Colombiaanse Cali. De Nederlandse greep met overmacht het goud op dit veelzijdige onderdeel.

Redactie
Leire Olaberria (links, zilver), Kirsten Wild (midden, goud) en Anna Knauer (rechts, brons) met hun medailles in Cali. Beeld afp
Leire Olaberria (links, zilver), Kirsten Wild (midden, goud) en Anna Knauer (rechts, brons) met hun medailles in Cali.Beeld afp

De 32-jarige specialiste nam op de eerste dag al resoluut de leiding met overwinningen op de scratch en de individuele achtervolging. Daarna volgde de tweede plaats in de afvalrace, de negende in de tijdrit over 500 meter en de tweede plaats in de vliegende ronde. Op de afsluitende puntenkoers bouwde ze haar voorsprong op de nummers twee en drie nog verder uit. Het zilver ging naar De Spaanse Leire Olaberria, het brons was voor de Duitse Anna Knauer.

'Yes! Zojuist de wereldbeker omnium in Cali gewonnen en daarmee ook winnares van het wereldbekerklassement 2015', twitterde Wild.

Jeffrey Hoogland is al zeker van het zilver op de sprint. Hij versloeg in de halve finales de Duitser Maximilian Levy. In de strijd om het goud moet Hoogland het later zondag opnemen tegen de Rus Denis Dmitriev.

Meer over