Goed nieuws voor betaald voetbal: stadions mogen stap voor stap weer volstromen

De stadions in het betaald voetbal mogen volgens ingewijden vanaf woensdag langzaam maar zeker weer volstromen. Het kabinet zal dinsdag officieel toestemming geven om voor komend weekeinde weer publiek toe te laten. De eredivisie ligt dan stil, maar in de eerste divisie wordt een volledig programma afgewerkt.

Mikos Gouka
null Beeld ANP
Beeld ANP

Over het percentage van de capaciteit waarmee de stadions weer gevuld mogen worden, wordt nog gesproken. De eredivisie en haar achttien clubs zouden rekenen op minimaal twee derde bezetting van de stadions begin februari.

Het uitgangspunt van alle partijen blijft om het aantal toeschouwers langzaam uit te bouwen tot het maximum, afhankelijk van hoe het de clubs en hun fans bij de terugkeer op de tribunes zal vergaan.

Voor het EK zaalvoetbal is het goed nieuws, omdat het besluit zal inhouden dat er vanaf woensdag alweer (naar het nu laat aanzien een maximum van 1250) fans welkom zijn bij het evenement.

Vrijdag speelt Oranje tegen Servië de beslissende wedstrijd in de poulefase van de WK-kwalificatie dus met supporters op de tribune in de Ziggo Dome.

Geen tennistoeschouwers

Bij het ABN Amro-tennistoernooi, dat van 5 tot en met 13 februari in het Rotterdamse Ahoy zal worden gehouden, zullen geen toeschouwers welkom zijn. Het evenement heeft er zelf voor gekozen zich te richten op een televisie-evenement, wat een andere inrichting van de hal vraagt. Er is volgens de organisatie te weinig tijd om nog te schakelen naar een toernooi met fans.

Het is op dit moment nog wel onduidelijk of sportwedstrijden na 22:00 uur door mogen gaan. Daar wordt nog met alle betrokken partijen over gesproken.